Cum se intretine o fusta de tulle

Fustele din tulle nu se spala la masina, ci in lighean cu apa calduta si putin detergent. Daca ai de indepartat o pata, freci foarte usor in zona respectiva – daca doar vrei sa scoti praful, atunci tot ce ai de facut este sa agiti un pic fusta prin apa. O clatesti cu apa din abundenta, apoi ai grija sa nu storci, pentru a nu o sifona. Dupa spalare, asezi fustita tutu pe un umeras si o lasi la scurs.

Poti folosi fierul de calcat pentru a netezi o fusta din tulle. Este foarte important ca temperatura setata sa fie la nivel minim, cel pentru tesaturi sintetice / matase. Daca pui fierul incins direct pe tulle, materialul, care este 100% poliester, se topeste instantaneu. Pentru mai multa siguranta, poti face o proba – calca mai intai o bucata de tulle din straturile de dedesubt, cel mai apropiat de jupa. Dar daca fierul de calcat este la cea mai mica temperatura, fara aburi, il poti folosi cu incredere pentru a scoate cutele din tulle.

Atentie: tulle-ul e un material delicat, care se poate agata usor. Ai grija cand treci pe langa vreo tufa de trandafiri! 🙂

Dupa purtare, e bine sa pastrezi fusta de tulle pusa pe umeras, nu impaturita sau facuta ghemotoc in sifonier.

Daca ai o fusta de tulle foarte sifonata, ai urmatoarele optiuni: o agati pe umeras in baie, la aburi, sau o poti pulveriza cu un spray cu apa si apoi sa o usuci cu foehnul setat pe fierbinte.

O alta varianta este pulverizatul fustei de tulle cu apa in care ai pus si putin balsam de rufe. Merge, dar nu exagera cu asta, e posibil sa se “inmoaie” tulle-ul si sa nu mai aiba aceeasi tinuta. Lucru care ulterior se poate rezolva pulverizand fusta tutu cu o solutie de apretat… dar deja intram intr-un cerc vicios.

Scurta recapitulare: fustele tutu nu se spala la masina, se calca la temperatura joasa, evita sa le agati, pastreaza-le agatate frumos pe umeras in sifonier.

colaj-fustite

Leave a Reply